Punt en strepen deken patroon


Benodigheden          
Scheepjes, Colour Crafter Velvet (100% acryl, 100g/ 300m)
6 bollen Kelly / Black
1 bol van elke kleur;
Garland, Grant, Chaplin, Crawford, Gable, Martin, Gardner, Astaire, Bogart, Leigh
Haaknaald  4mm
Stopnaald

Stekenverhouding 17 stk. – 10 toer  = 10 – 10 cm met haaknaald 4 mm hook of de maat om de stekenverhouding te krijgen.
Afmeting  145 x 180 cm

Gebruikte steken en termen;
beg –
begin
l. – losse
2l-boog – 2 lossen boog
stk. – stokje
v. – vaste
h.v. –
halve vaste
staand stk. –
staand stokje
d.stk. –
dubbel stokje
volg. – volgende
herh. - herhaalStaand stokje

Begin met het haken van de blokken;

6 ls.,  sluit met h.v tot een ring
Ronde 1; 3 l., 15 stk. in de ring, sluit met h.v tot een ring
Ronde 2; 5 l., [stk. op volg. stk., 2 l.] 15 keer, sluit met h.v op de 3e l. van 5 l. tot een ring
Ronde 3; Haak een staand stk. op de 2l-boog, 2 stk. op dezelfde 2l-boog, [1l., 3 stk. op de volg. 2l-boog] 15 keer, 1 l., sluit met h.v op het staande stk. tot een ring, hecht af.


Ronde 1 – 2
Ronde 3
Aantal
Blok 1
Crawford / Beige
Leigh / Blauw
7
Blok 2
Chaplin / Groen
Grant / Paars
7
Blok 3
Gardner / Bruin
Gable / Roze
7
Blok 4
Garland / Oranje
Martin / Lila
7
Blok 5
Astaire / Geel
Bogard / Rood
7
Blok 6
Leigh / Blauw
Crawford / Beige
7
Blok 7
Grant / Paars
Chaplin / Groen
7
Blok 8
Gable / Roze
Gardner / Bruin
7
Blok 9
Martin / Lila
Garland / Oranje
7
Blok 10
Bogard / Rood
Astaire / Geel
770 Blokken

Om elk blok haak je nu 3 toeren met Kelly / Zwart;
Toer 4; Haak een staande v. op een 1l-boog, * [3 l., v. on volg. 1l-boog] 3 keer, 6 l., v. op volg. 1l-boog, herh. van * nog 2 keer, [ 3 l., v. op volg. 1l-boog] 3 keer, 3 l., stk. op staande v., niet keren
Toer 5; 3 l., 4 stk. om het onderliggende stk. van de vorige toer, *[3 stk. op de 3l-boog] 3 keer, [5 stk., 2 l., 5 stk.] op de 6l-boog, herh. van * nog 2 keer, [3 stk. op de 3l-boog] 3 keer, 5 stk. op de 3l-boog, 1 l., v. op de 3e van de 3 l., niet keren
Toer 6; 4 l., stk. om het onderliggende v. van de vorige toer, stk. op de 3e l. van de 3l. van de onderliggende toer, stk. op elk van de volg. 18 stk., *[stk., d.stk., stk.] op de 2l-boog, stk. op elk ven de volg. 19 stk., herh. van * nog 2 keer, stk. on de 1l-boog, h.v. op de 4e van de 4l., hecht af, maar laat een draad van ongeveer 50 cm om later de blokken aan elkaar te naaien.

 

***************************************************************************
Naai 10 blokken aan elkaar met Kelly / Zwart in de volgorde zoals in het tabel op pagina 2 is aangegeven.


 Haak nu langs de lange kant een toer vasten met Kelly / Zwart door in elk stk. een v. te haken, keer! (= 221 v.)

Volg. toer; Met kleur Garland / Orange, haak een staand stk. in de 1e v., stk. in elk van de volg. v. (= 221 stk.), keer
Herhaal deze toer, maar wissel elke toer van kleur! Grant / Purple, Chaplin / Green, Crawford / Beige, Gable / Pink, Martin / Lilac, Gardner / Brown, Astaire / Yellow, Leigh / Blue, Bogard / Red.  (= 10 toeren kleur)
Keer na iedere toer!
en eindig met nog een toer vasten in Kelly / Zwart 


Maak deze baan nog 5 keer , beginnend na ****************************************

Naai de 6 banen aan elkaar en als laatste naai je de 10 overgebleven blokken aan elkaar en aan de 6 banen, aan een strepen kant.

Zorg ervoor dat alle blokken in dezelfde richting liggen !

De rand;
Begin aan de korte kant van de deken, op het 4e stk. vanuit de hoek (d.stk.) en haak een staande v. met Kelly /Zwart. Haak op elk volg. stk. een v. (18 stk.), *1 v. op de 2 samen genaaide d.stk., 1 v. op elk volg. stk., herh. van * tot de volg. hoek. Op de hoek (d.stk.) haak je 3 v., zet een stekenmerker op de middelste v. Draai je deken 90 graden.
* 1 v. op elk van de volg. 21 stk., 1 v. op de zwarte v. toer, op elke gekleurde stk. toer 2 v. (=20 v.), 1 v. op de zwarte v. toer, herh. vanaf * nog 5 keer, 1 v. op elk van de volg. 21 stk., 3 v. op de hoek (d.stk.), plaats een stekenmerker op de middelste van de 3 v., draai de deken 90 graden. 1 v. op elk van de volg. stk. en 1 v. op de 2 samen genaaide d.stk., 1 v. op elk volg. stk., herh. van * tot de volg. hoek. 3 v. op de hoek, ** 1 v. op elk van de volg. 21 stk., 1 v. op de zwarte v. toer, op elke gekleurde stk. toer 2 v. (=20 v.), 1 v. op de zwarte v. toer, herh. vanaf * nog 5 keer, 1 v. op elk van de volg. 21 stk., 3 v. op de hoek (d.stk.), plaats een stekenmerker op de middelste van de 3 v., draai de deken 90 graden. 1 v. in elk van de volg. 3 stk. Hecht af. (= 1008 v. totaal)


Keer de deken!
Haak  een staande v. met Garland / Oranje. Maakt niet uit waar je begint. 1 v. op elk van de volg. v., 3 v. op elke hoek, herh. dit rond en eindig met een h.v. in de eerst gemaakte v.
Herh. deze toer met de volgende kleuren. (Grant / Paars, Chaplin / Groen, Crawford / Beige, Gable / Roze, Martin / Lila, Gardner / Bruin, Astaire / Geel, Leigh / Blauw, Bogard / Rood)
Keer je deken na elke toer!!!!


Je deken is nu klaar, hecht alle draadjes weg en span de deken op tot de aangegeven afmetingen.Dit patroon is ook te downloaden op 


Copyright ©2016 Bernadette Ambergen / Berniolie                                    
Dit patroon is bedoeld voor persoonlijk gebruik. In geen geval mag het patroon worden verspreid of het gemaakte item worden verkocht.


No comments:

Post a Comment